وزیر صنعت، معدن و تجارت در كرمانشاه تأكيد كرد:
هیچ کس حق تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی را ندارد
رضا رحمانی در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان كرمانشاه اظهار داشت: هرکس نسبت به تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی اقدام کند، مقابل فرمایش رهبری ایستاده و بهنوعی به کشور خیانت کرده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه هیچکس حق ندارد واحد صنعتی و یا تولیدی را به هر دلیلی به تعطیلی بکشاند، گفت: این کار خلاف فرمایش رهبر معظم انقلاب درخصوص حمایت از این واحدهاست.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، رضا رحمانی شامگاه شنبه با بيان اين مطلب در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان كرمانشاه اظهار داشت: هرکس نسبت به تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی اقدام کند، مقابل فرمایش رهبری ایستاده و بهنوعی به کشور خیانت کرده است.
وی افزود: یکی از سیستمهایی که میتواند به رونق واحدهای اقتصادی کمک کند، سیستم بانکی کشور است. از این رو انتظارات از آنها زیاد است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از مهمترین مزیتهای رونق واحدهای صنعتی را شکوفایی اقتصاد و رونق تولید و اشتغالزایی عنوان و اضافه کرد: استانی مانند کرمانشاه که روند بیکاری آن تازه متوقف شده است، به این رونق نیاز مضاعفتری دارد.
رحماني در ادامه از رشد حدود ۳۰ درصدی صادرات از نظر وزنی طی پنج ماه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: از نظر ارزشی، طی مدت یاد شده ۹ درصد کاهش داشتهایم که البته این کاهش به دلیل تغییر در نحوه محاسبات است.
وی ادامه داد: معمولاً در نیمه دوم سال وضعیت صادرات کشور بهبود مییابد که امیدوارم امسال هم این موضوع تکرار و کاهش موجود جبران شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه کرمانشاه را یکی از استانهای توانمند در حوزه صنعت عنوان و تأكيد کرد: کمکهای لازم برای رونق واحدهای صنعتی و اتمام پروژههای در دست اجرا صورت خواهد گرفت.
رحماني تصریح کرد: یکی از پروژههایی که در استان کرمانشاه در دست اجراست، کارخانه لاستیک سازی است که حمایت مالی لازم از آن صورت میگیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: پنج طرح است که اجرای آنها، کشور را در صنعت لاستیک سازی کامیونها خودکفا میکند که یکی از آنها همین پروژه کرمانشاه است.
رحماني همچنین از مکلف شدن شرکتهای ایران خودرو و سایپا به راهاندازی واحدهای قطعهسازی در کرمانشاه خبر داد و اضافه كرد: یکی دیگر از برنامههای ما، گسیل کردن سرمایهگذار برای مناطق ویژه اقتصادی این استان است.
وي در پایان بر اتمام پروژههای در دست اجرا در زمان مقرر تأکید کرد و گفت: در کنار این پروژهها باید روزشمار نصب شده و در مقابل مردم پاسخگو باشیم.
حضور بخش خصوصی در کرمانشاه ضعیف است
استاندار کرمانشاه نيز در اين نشست با ضعیف دانستن حضور بخش خصوصی در اين استان گفت: دو منطقه ویژه اقتصادی داریم که متأسفانه بخش خصوصی قوی در آنها حضور نیافتهاند.
هوشنگ بازوند اظهار داشت: یکی از توقعاتی که از وزیر صنعت، معدن و تجارت داریم، گسیل سرمایهگذارانی قوی برای رونق مناطق ویژه اقتصادی است.
وی همچنین با بیان اینکه ۶۵ درصد مشکلات بخش خصوصی در جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع توليد به بانکها بازمیگردد، افزود: بانکها نیز نداشتن منابع را عنوان و تا پرونده به مرکز کشور رفته و پاسخ استعلام را دریافت کنیم، چند ماهی طول میکشد.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه سیستم بانکی کرمانشاه نیازمند تقویت است، اضافه كرد: بانکهای کشور میتوانند هرکدام بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شعب استانی خود در کرمانشاه اختصاص دهند.
بازوند در ادامه از بسته شدن راحت مرزهای استان کرمانشاه از سوی طرف عراقی گلایه و عنوان کرد: این کار خالی از ضررهای اقتصادی برای اين استان نیست.
وی ادامه داد: مرز سومار حدود ۲ ماه پیش به دلایلی که برای خود ما نیز پوشیده مانده، از سوی مسئولان عراق تعطیل شد؛ درحالی که پیش از آن روزانه ۴۰۰ کامیون از آن تردد میکرد.
استاندار کرمانشاه همچنین به وضعیت خوب اين استان در حوزه معدن نیز اشاره کرد و گفت: این حوزه به تنهایی میتواند اقتصاد استان را متحول کند.
بازوند در پایان با تقدیر از توجه ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان كرمانشاه، ابراز امیدواری کرد تا اعتبارات مورد نیاز پروژههایی که در دست ساخت قرار دارد، سر موقع تأمین و مردم از برکات آنها برخوردار شوند.
واحدهای صنعتی كرمانشاه نیازمند حمایت بیشتر است
يك نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی نيز در ادامه اين نشست به بیان مشکلات موجود پرداخت و گفت: واحدهای صنعتی کرمانشاه نیازمند حمایت بیشتر است؛ چرا که اگر ظرفیتهای موجود در این بخش را تقویت کنیم، شرایط اقتصادی بسیار بهتری پیدا خواهیم کرد.
سید قاسم جاسمی با بیان اینکه هماکنون پروژههای خوبی در حوزه صنعت کرمانشاه درحال اجراست، افزود: بهرهبرداری از هرکدام آنها میتواند رونق و شکوفایی را به اين استان هدیه کند که البته این کار و اتمام بهموقع آنها مستلزم حمایت شخص وزیر صنعت، معدن و تجارت است.
وي همچنین خواستار حمایت از واحدهای تولیدی مشکل دار شد و اضافه كرد: کمک به ادامه فعالیت آنها و جلوگیری از تعطیل شدنشان میتواند صدها نفر را از خطر بیکاری نجات دهد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شوراي اسلامي همچنین از وزیر صنعت، معدن و تجارت بهعنوان یکی از فعالترین و موفقترین وزرای دولت یاد کرد که شبانه روز پای کار بوده و همواره نیز برای رفع مشکلات کرمانشاه در حوزههای مختلف تلاش کرده است.
سرانه تسهیل اشتغال در کرمانشاه ۲۰۰ میلیون ریال است
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شوراي اسلامي هم در این نشست، سرانه تسهیل اشتغال را در استان كرمانشاه ۲۰۰ میلیون ریال عنوان کرد و گفت: این درحالی است که سرانه تسهیل و اشتغالزایی کشور به ۷۵۰ میلیون ریال میرسد.
سید جواد حسینیکیا افزود: با توجه به مشکل بیکاری کرمانشاه، خواستهای که از وزیر صنعت، معدن و تجارت بهعنوان نماینده دولت داریم، این است که سرانه تسهیل بخش اشتغال این استان را به میانگین کشوری برساند.
وي راهاندازی خط اعتباری یک هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه و گسیل سرمایهگذاران داخلی و خارجی به اين استان را از دیگر مطالبات مردم ذکر کرد.
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شوراي اسلامي همچنين ابراز امیدواری کرد تا پروژههایی که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در شهرستان سنقر و کلیایی کلنگ زنی شد، تا پایان مورد حمایت اين وزارتخانه قرار بگیرد و در موعد مقرر شاهد بهرهبرداری از آنها باشیم.
کرمانشاه نیازمند حضور سرمایهگذار خارجی است
دیگر نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی نيز از نیاز شدید این استان به حضور سرمایهگذار خارجی خبر داد و گفت: اگر جاذبهها و شرایط مناسب کرمانشاه برای سرمایهگذاران خارجی تشریح شود، آنها بهطور قطع تمایل به حضور در کرمانشاه را پیدا کرده و حضور آنها نیز میتواند رونق و رشد اقتصادی اين استان را به همراه داشته باشد.
احمد صفری همچنین خواستار حمایت مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت از کارخانههای اسید سیتریک و ایران خودرو شد و تأكيد كرد: هردوی آنها نقش بهسزایی در اشتغالزایی خواهند داشت.
تولید کنندگان ما نیازمند حمایت هستند
در ادامه اين نشست نيز يكي ديگر از نمایندگان مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، تولید کنندگان را نیازمند حمایت مسئولان دانست و گفت: نباید اجازه دهیم این افراد از کار کردن دلسرد شوند.
عبدالرضا مصری با بیان اینکه تعدادی از واحدهای تولیدی كرمانشاه از مشکلات زیادی رنج میبرند، افزود: این واحدها نیازمند حمایت جدی برای ادامه فعالیت هستند و تعطیلی آنها هیچ نتیجهای جز بیرونقی تولید نخواهد داشت.
وی همچنین بر پرداخت بهموقع مطالبات واحدهای تولیدی تأکید و اضافه کرد: به تعویق انداختن این مطالبات تنها باعث ضرر و زیان به حوزه تولیدات استان خواهد شد.
نائب رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنین از تعطیل شدن تنها کارخانه تولید آنتی ویروس کشور در کرمانشاه نیز گلایه کرد و اظهار داشت: ۱۵۰ کارشناس خبره به دنبال تعطیلی اين واحد صنعتي بیکار شدند.
۱۰۹ واحد صنعتی راکد کرمانشاه به چرخه تولید بازگشت
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه نيز در بخش ديگر اين نشست از فعال شدن دوباره ۱۰۹ واحد صنعتی و معدنی اين استان با بیش از ۲۲۲ میلیارد تومان اعتبار و اشتغالزایی یک هزار و ۵۹۲ نفر در یک سال و نیم گذشته تا کنون خبر داد.
محسن دارابی اظهار داشت: از ابتدای سال 13۹۷ تا پایان شهریور امسال، ۶۹ واحد صنعتی احیاء و دوباره به چرخه تولید بازگشتهاند.
وی با بیان اینکه برای فعال سازی این تعداد واحد صنعتی، بالغ بر ۱۲۴ میلیارد تومان هزینه شده است، افزود: یک هزار و ۱۰ نفر نیز در این واحدهاي صنعتي مشغول به کار شدند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه اضافه كرد: همچنین در یک سال و نیم اخیر، ۳۵ واحد معدنی با سرمایهگذاری بالغ بر ۹۸ میلیارد تومان فعالیت خود را از سر گرفتهاند.
دارابي میزان اشتغالزایی واحدهای معدنی فعال شده را ۵۸۲ نفر اعلام کرد.
وی در ادامه به برخی پروژههای در دست اجرای حوزه صنعت نیز اشاره کرد و گفت: یکی از این پروژهها، بیو ایمپلنت است که تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه تصریح کرد: پروژه بیو اتانول نیز با ۶۰ درصد پیشرفت در دست اجراست و با توجه به اختصاص اعتبار ۵۷۰ میلیارد ریالی، امیدواريم در اسرع وقت شاهد بهرهبرداری از آن باشیم.
دارابي همچنين از نیاز ۱۹ پروژه صنعتی استان كرمانشاه به يك هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرا و بهرهبرداری در زمان مقرر خبر داد.
۳۵ هزار فرصت شغلی در کرمانشاه ایجاد شد
در ادامه اين نشست نيز مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه گفت: ۳۵ هزار فرصت شغلی در نیمه اول سال جاري بر اساس ثبت سامانه کارا در اين استان ایجاد شده است.
حسن عزیزی افزود: در سند اشتغال سال 13۹۸ با هدف سه درصد کاهش نرخ بیکاری، ایجاد ۵۹ هزار و ۶۶۸ اشتغال ناخالص و ۲۰ هزار و ۸۳۴ شغل خالص از سوی دستگاههای اجرایی تعهد شده که ۳۵ هزار فرصت شغلی آن تا کنون انجام شده است.
وی اعتبارات استان کرمانشاه برای ایجاد شغل را پنج هزار و ۲۴۲ میلیارد تومان از محل منابع مختلف اعلام و اضافه کرد: تا کنون از محل تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری، ۵۰ میلیارد تومان به متقاضیان با سرانه شغلی ۷۳ میلیون تومان پرداخت شده که ۶۹۳ فرصت شغلی ایجاد شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه در ادامه اولویت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری را اجرای طرحهای بالای یک میلیارد تومان ذکر کرد.
عزيزي همچنین اظهار داشت: از محل تسهیلات ویژه اشتغال مناطق زلزله زده استان، ۱۱۴ میلیارد تومان تا کنون پرداخت شده که سرانه هر شغل ۵۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده است.
وي ادامه داد: از محل منابع تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری دستگاههای حمایتی کمیته امداد تا کنون ۲۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای ایجاد ۷۱۴ فرصت شغلی پرداخت شده که میانگین سرانه هر شغل ۳۹ میلیون تومان بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه در ادامه به منابع بند (ب) تبصره ۱۶ بهزیستی اشاره کرد و گفت: تا کنون از محل این منابع ۳۰ میلیارد توماني، ۱۰۱ فرصت شغلی با سرانه هر شغل ۳۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
عزيزي افزود: کمیته امداد از محل منابع داخلی خود تا کنون با ۲۶ میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان اعتبار، يك هزار و ۷۴۷ فرصت شغلی ایجاد کرده است.
وي در ادامه بیان داشت: از محل منابع مشاغل خانگی استان يك هزار و ۲۱۸ فرصت شغلی در ۶ ماه اول سال ایجاد شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه اضافه كرد: شهرستانهای کرمانشاه با هشت هزار و ۳۶۰ فرصت شغلی، سرپل ذهاب با هفت هزار و ۷۲۲ فرصت شغلی و ثلاث باباجانی با سه هزار و یک فرصت شغلی بیشترین آمار را در سامانه کارا ثبت کردهاند.
عزيزي همچنین با بیان اینکه ۵۹ درصد از تعهدات شهرستانها در سند اشتغال محقق شده است، گفت: شهرستانهای سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی، سنقر و دالاهو بیشترین درصد از تعهدات را انجام دادهاند.
وي با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون ۲۴ نشست کارگروه اشتغال در اين استان برگزار شده است، عنوان كرد: در این کارگروه ۲۴۵ مصوبه به تصويب رسيده که ۹۹ درصد آنها اجرایی و یا درحال پیگیری است.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای بیش از یک هزار واحد تولیدی با ۳۰ هزار نفر اشتغالزایی است.
© گزارش تصويري
© گزارش تصويري
نظر دهید