وزیر صنعت، معدن و تجارت:
واحدهای تولیدی نباید به دلیل بدهی به بانکها تعطیل شوند
رضا رحمانی عصر روز شنبه در چهل و سومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که در سرسرای تدبیر استانداری کرمانشاه برگزار شد، یکی از اولویتهای مهم وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 1398 را جلوگیری از خام فروشی معادن کشور و واگذاری معادن کوچک به بخش خصوصی به شرط وارد کردن فنآوری مواد آن اعلام کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: هیچ واحد تولیدی نباید به دلیل بدهی به بانک و یا چک برگشتی تعطیل شود. اگر بدهی آن حاد باشد، باید مدیریت آن تغییر یابد، نه اینکه تعطیل شود.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، رضا رحمانی عصر روز شنبه در چهل و سومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که در سرسرای تدبیر استانداری کرمانشاه برگزار شد، یکی از اولویتهای مهم وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 1398 را جلوگیری از خام فروشی معادن کشور و واگذاری معادن کوچک به بخش خصوصی به شرط وارد کردن فنآوری مواد آن اعلام کرد.
وي با بیان اینکه در چند سال اخیر روند خام فروشی معادن در کشور با سیاستهای تعرفهای و مالیاتی بسیار کاهش یافته است، افزود: سیاست دولت، کاهش صفر درصد خام فروشی معادن است، ولی در برخی موارد فنآوري لازم را نداریم که در برنامه است با بخش خصوصی راجع به وارد کردن این فنآوریها، سیاستهای راهبردی را در دستور کار قرار دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به نامگذاری امسال به نام "رونق تولید" توسط مقام معظم رهبری اضافه كرد: رهبری بستر و شرایط را برای توجه به واحدهای تولیدی در کشور فراهم کردهاند و توجه به این مقوله وظیفهای همگانی است و مانند دوران دفاع مقدس که همه مردم پای کار آمدند و موجب شکست دشمن شدند، باید در قضیه رونق تولید نیز پای کار بیاییم تا حربههای دشمنان را شکست دهیم.
رحمانی در ادامه یکی از مهمترین مؤلفههای رونق تولید را رواج خرید کالای ایرانی در جامعه دانست و تصريح كرد: خرید کالای ایرانی و توسعه بخش صادرات باعث اشتغالزایی، کاهش بیکاری، تورم و بالا رفتن ارزش پول ملی میشود که باید مورد توجه همه مسئولان و مردم قرار بگیرد.
وي همچنین یکی از سیاستهای اولویت دار این وزارتخانه را جلوگیری از واردات کالاهای مشابه داخلی به منظور حمایت از بنگاههای تولیدی کشور عنوان کرد و گفت: حتماً به کیفیت و استانداردهای کالاهای داخلی نیز توجه میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه از همه جناحها و گروهها و بخشهای مختلف کشور خواست در سال جاری برای خدمت رسانی به کشور فقط به رونق بخش تولید و ملزومات آن مانند صادرات، اشتغال و کاهش بیکاری و تورم فکر کنند.
رحماني در بخش دیگری از سخنان خود به مزیت مرزی کرمانشاه با اقلیم کردستان و بخش عرب نشین عراق اشاره کرد و افزود: اگر مدیریت استان خواهان توسعه و رونق کرمانشاه باشد، مرز و بازارچه برای توسعه آن کافی است.
وي در ادامه با اشاره به درآمد سه میلیارد دلاری مرزهای کرمانشاه در سال گذشته بیان داشت: صادرات فقط مختص تولیدات داخل استان نیست. اگر فکور باشید، میتوانید کالاهای مزیت دار دیگر استانها را خریداری و با بستهبندی شیک به عراق صادر کنید و درآمد و اشتغال برای استان ایجاد کنيد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه از اتاق بازرگانی استان خواست برنامه دقیق و راهبردی برای رونق صادرات از مرزهای کرمانشاه را تدوین و برای این امر انجمنها و تشکلهای مختلف صنفی را ایجاد کند.
رحماني در ادامه با اشاره به اینکه برخی از واحدهای تولیدی بزرگ کرمانشاه وابسته به شستا (شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی) به دلیل بدهی و چک برگشتی مشکل دارند، اضافه كرد: در سطح ملی با جدیت پیگیر حل مشکلات این واحدهای تولیدی میشویم.
وي با بیان اینکه خسارت سیل به استان کرمانشاه به هیأت دولت گزارش خواهد شد، قول داد بحث احداث شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق در شهرستان قصرشیرین را با جدیت پیگیری کند.
استاندار کرمانشاه نيز در اين نشست اعلام کرد: همه وظیفه داریم در راستای تحقق شعار امسال مبنی بر رونق تولید تلاش کنیم؛ زیرا این موضوع اشتغالزایی و بهبود وضعیت معشیتی مردم را به دنبال دارد.
هوشنگ بازوند افزود: در این راستا بایستی از سرمایهگذاران، کارآفرینان و تولیدکنندگان حمایت کنیم.
وی اضافه كرد: یکی از راهبردهای اساسی استان در ستاد تسهیل، احیاء واحدهای تولیدی راکد است و در همین زمینه، 131 واحد تولیدی در سال گذشته با اشتغالزایی یک هزار و 275 نفر در استان احیاء شدند.
استاندار کرمانشاه گفت: از وزارت صنعت، معدن و تجارت انتظار داریم که برای حل مشکلات واحدهای صنعتی، بهویژه طرحهای تحت نظارت شستا در استان تلاش نماید.
بازوند يادآور شد: مردم استان با ابتکاراتی که انجام دادند، بهخوبی سیل اخیر را مدیریت کردند و با تلاشهای صورت گرفته، خسارتها به حداقل رسید.
وي با بیان اینکه در اثر سیل اخیر در مجموع یک هزار و 500 میلیارد تومان خسارت به زیرساختهای استان وارد شد، خاطرنشان كرد: 220 هزار مترمربع ساخت و ساز در حریم رودخانههای استان صورت گرفته که نگران کننده است و شهرداران مکلف به حل این مشکل هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت جمعه شب وارد استان کرمانشاه شد و صبح شنبه از چند واحد تولیدی در شهر کرمانشاه بازدید کرد و سپس عازم شهرستان مرزی قصرشیرین شد.
استان کرمانشاه با 371 کیلومتر مرز مشترک با 2 بخش کرد و عرب نشین عراق و داشتن 6 مرز رسمی و بازارچه فعال، سالانه حدود نیمی از کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص میدهد.
هماکنون بیش از یک هزار واحد تولیدی با 30 هزار نفر اشتغالزایی در استان کرمانشاه فعال است.
در جريان سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان ايلام، محسن صالحينيا ـ معاون وزير و مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران ـ نيز وي را همراهي ميكرد.
نظر دهید