وزیر صنعت، معدن و تجارت:
توجه ویژه به صادرات در سال رونق تولید در اولویت است
رضا رحمانی روز شنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات غيرنفتي استان کرمانشاه در مرز پرویز خان قصرشیرین، راهبرد اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری را توسعه صادرات غیرنفتی عنوان کرد و گفت: به ازای هر یک میلیارد دلار صادرات، 50 هزار شغل در کشور ایجاد میشود و از این رو صادرات امسال مهمترین اولویت در رونق تولید و اشتغالزایی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: این وزارتخانه در سال رونق تولید توجه ویژهای به مقوله صادرات کالاهای غیرنفتی از کشور دارد و در این راستا همه دستگاهها و مسئولان باید تلاش کنند.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، رضا رحمانی روز شنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات غيرنفتي استان کرمانشاه در مرز پرویز خان قصرشیرین، راهبرد اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری را توسعه صادرات غیرنفتی عنوان کرد و افزود: به ازای هر یک میلیارد دلار صادرات، 50 هزار شغل در کشور ایجاد میشود و از این رو صادرات امسال مهمترین اولویت در رونق تولید و اشتغالزایی است.
وي کرمانشاه را یکی از استانهای مرزی مهم در مقوله صادرات به عراق دانست و اضافه كرد: این استان امسال باید در بخش صادرات پایلوت صادرات کشور قرار گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بر تسهیل امر صادرات از مرزهای اقتصادی کشور تأکید کرد و گفت: همه دستگاهها و مسئولان باید در راستای تسهیل صادرات تلاش کنند و موانع را از سر راه صادرکنندگان بردارند.
رحمانی تأکید کرد که همه مسئولان باید امر صادرات را بهعنوان کاری ارزشمند و مقدس برای کشور در دستور کار قرار دهند و از آن دفاع کنند و در این راستا نیز به زیرساختهای سخت و نرم افزاری، بهویژه رفتار افراد دست اندرکار در امر صادرات توجه ویژه داریم.
وی در ادامه این نشست، یکی دیگر از سیاستهای این وزارتخانه را در سال جاری حفظ اشتغال فعلی و تولیدات دانست و افزود: رونق تولید و حفظ واحدهای تولیدی در راستای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در کشور بسیار مؤثر است و همه باید در این راستا تلاش کنیم و در کنار این مورد، ایجاد ظرفیتهای جدید تولیدی نیز در دستور کار میباشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از مهمترین مقولههای فراموش شده در موضوع صادرات را کیفیت، بستهبندی و بازاریابی تولیدات دانست و اضافه كرد: این موضوعات باعث شده که توان رقابت برخی از کالاها را در خارج از کشور نداشته باشیم.
رحماني تأکید کرد که کیفیت بسیاری از کالاهای ایرانی بالاست، اما به دلیل بستهبندی نامناسب و نبود بازاریابی مناسب، امکان رقابت در کشورهای خارجی را ندارند.
وی تصریح کرد که ما بر روی کیفیت کالاهای صادراتی سختگیری میکنیم و معتقدیم که کالاهای صادراتی باید کیفیت داشته باشد؛ چرا که در غیر این صورت بازار خارجی را از دست میدهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآوری کرد که در زمینه صادرات محصولات صنعتی مازاد تولید در کشور هیچ محدودیتی نداریم.
رحماني اظهار داشت: خواهان پیگیری شکلگیری شهرک صنعتی مشترک بین ایران و عراق در قصرشیرین در هیأت دولت هستیم.
وي در ادامه سخنان خود، تأمین نیازهای داخلی و جلب رضایت مردم را از اهم واجبات دانست و گفت: ما وظیفه داریم در وزارت صنعت، معدن و تجارت به این مسأله توجه جدی کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه 6 مرز مشترک در کشور با کشورهای خارجی داریم، افزود: این مرزها نعماتی برای کشور محسوب میشوند که باید از این طریق تولیدات خود را به بازار کشورهای همسایه صادر نماییم.
رحماني به اتاق بازرگانی نیز توصیه کرد که تشکلهای تخصصی برای صادر کنندگان تشکیل دهد و همچنین از صدور کارت بازرگانی برای افرادی که صادر کننده نیستند، خودداری کند.
وي اظهار داشت که در مقوله مرز و صادرات و مشکلات واحدهای تولیدی به استانداران تفویض اختیار کردهایم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به ظرفیتهای استان کرمانشاه در بخشهای مختلف، از جمله مرز و آب اشاره و اضافه کرد: با اعمال مدیریت میتوان از این ظرفیتها، مشکلات مربوط به بیکاری و اشتغال را در استان کرمانشاه برطرف کرد.
درخواست احداث شهرک صنعتی مشترک با عراق را داریم
استاندار کرمانشاه نيز در اين نشست گفت: حد فاصل میان دو مرز مهم مبادلاتی خسروی و پرویز خان، بهترین مکان برای احداث شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق است و مدیریت ارشد استان از وزیر صنعت، معدن و تجارت انتظار ویژه دارد که هرچه سریعتر زمینه احداث این شهرک در این مکان فراهم شود.
هوشنگ بازوند اظهار داشت: طبق مصوبهای که دولت عراق داشته، قرار است 6 شهرک صنعتی مشترک در طول مرز ایران و عراق ساخته شود.
وي افزود: کرمانشاه 370 کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد که 50 درصد از آن با اقلیم کردنشین این کشور است. همچنین استان 6 بازارچه و مرز رسمی دارد که چهار مرز و بازارچه آن در محدوده قصر شیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب قرار دارد.
استاندار کرمانشاه اضافه كرد: طبق هدف گذاری صورت گرفته قرار بود در سال 1397 شاهد 2 میلیارد و 400 میلیون دلار صادرات از مرزهای استان به کشور عراق باشیم که با تلاشهای صورت گرفته، این میزان به 2 میلیارد و 900 میلیون دلار رسید که رشدی 44 درصدی داشته و شایسته تقدیر است.
بازوند تأکید کرد: بازگشایی مرز خسروی یک مطالبه بسیار جدی مردم استان کرمانشاه است. انتظار داریم هرچه زودتر شاهد بازگشایی این مرز (که دارای بهترین زیرساختهاست) باشیم.
وي ادامه داد: پرویز خان یک مرز مبادلاتی بسیار مهم است که با وجود برخی کمبودهای زیرساختی، از یک رونق مبادلاتی بسیار خوب برخوردار است.
استاندار کرمانشاه گفت: فعالیتهای تجاری مدتی است در مرز تیله کو متوقف شده است که انتظار میرود وزیر صنعت، معدن و تجارت در زمینه بازگشایی دوباره این بازارچه مهم کمک کنند.
بازوند همچنین تصريح كرد: زمانی که آقاي رحمانی وزارت صنعت، معدن و تجارت را عهدهدار شدند، این مجموعه با چالشها و مشکلات بسیاری روبهرو بود که ایشان با یک مدیریت شایسته توانستند بر این مسائل غلبه کنند.
کرمانشاه یکی از استانهای مهم در حوزه صادرات است
در ادامه اين نشست، معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه گفت: این استان به دلیل برخورداری از یک موقعیت مبادلاتی بسیار مناسب، یکی از استانهای مهم در حوزه صادرات کشور محسوب میشود.
هدایت حاتمی اظهار داشت: طی این سالها کشور عراق در کنار چین تبدیل به یکی از مقصدهای اصلی صادرات کشور شده است و در این میان 40 درصد از صادرات ایران به عراق از طریق مرزها و بازارچههای مبادلاتی کرمانشاه صورت میگیرد.
وی افزود: انتظار میرود در شرایط فعلی تحریمها، زمینه و بسترهای لازم برای استفاده از ظرفیتهای استانهای مهم مرزی مانند کرمانشاه برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور فراهم شود.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه اضافه كرد: در این شرایط تحریم، مرزهای مبادلاتی استان کرمانشاه از وضعیت بسیار مناسبی برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور از عراق و اقلیم کردنشین این کشور برخوردار است.
حاتمي با بیان اینکه استفاده از این ظرفیتهای مناسب نیازمند فراهم کردن زیرساختهای مورد نیاز است، تصريح كرد: دولت باید اعتبار لازم را برای فراهم کردن این زیرساختها فراهم کند؛ زیرا با بودجههای استانی نمیتوان این کمبودها را جبران کرد.
وي با اعلام اینکه ممنوعیتها و محدودیتهای گاه و بیگاه صادرات برخی کالاها به جایگاه تجار ایرانی نزد طرفهای عراقی لطمه جدی زده است، گفت: انتظار میرود ساماندهی صادرات با راهکارهای بهتر و هوشمندانه تری همچون عوارض گمرکی صورت گیرد.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه تأکید کرد: این روند در کوتاه مدت به صادرات کشور لطمه جدی میزند و نگرانیهایی را نیز برای فعالان بخش خصوصی ایجاد کرده که انتظار میرود این مشکلات هرچه زودتر رفع شود.
صادرات کالا نباید بازار داخلی را دچار شوک کند
نماینده مردم قصر شیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب در مجلس شورای اسلامی نيز در ادامه اين نشست خواستار مدیریت و نظارت دقیق بر صادرات کالاها، بهویژه محصولات کشاورزی شد که بازار داخلی و مردم را دچار شوک نکند و هم مردم و هم تولید کننده از این وضعیت متضرر نشوند.
فرهاد تجری بر جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی و محصولات کشاورزی به بهانه رونق صادرت تأکید کرد و گفت: این مسأله در نهایت هزینه آن بیش از درآمد آن است.
وی همچنین خواستار نظارت دقیق، جدی و سخت گیرانه بر کالاهای صادراتی شد که کیفیت و استاندارد کامل عرضه را داشته باشند تا بتوانند بازار کشور در خارج از کشور را حفظ کنند و رونق داخلی را رقم بزنند.
نماینده مردم قصر شیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به مصوبه منطقه ویژه اقتصادی قصر شیرین نيز اشاره کرد و افزود: باید دستگاهها ضوابط منطقه تجارت آزاد را تعریف و پیگیری کنند. احداث شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق در مرز قصرشیرین نيز بهترین گزینه برای کمک به رونق اقتصادی و تولید استان کرمانشاه است.
تجري در ادامه از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست که نسبت به بازسازی جادههای معادن و همین طور واحدهای تولیدی شهرک صنعتی سرپل ذهاب که در زلزله آسیب دیدند، توجه ویژه کند.
وي همچنين خواستار باز شدن بازارچه یا معبری برای کوله بران و کسانی که کارت بازرگانی برای امرار معاش دارند شد که با رسمی شدن مرز پرویز خان از سهم خود محروم شدهاند.
نماینده مردم قصر شیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب در مجلس شورای اسلامی در ادامه خواستار باز شدن بازارچه تیله کو شد و از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست دولت با عراق رایزنی کند تا این بازارچه باز شود، زیرا بسته بودن آن مانع رونق اقتصادی است.
تجري ادامه داد: مرز رسمی خسروی راه عبور نیمی از جمعیت کشورمان به عتبات عالیات است و بازگشایی آن خدمت به همه زوار ایران است.
سهم کوله بری مردم قصرشیرین باید دوباره احیاء شود
در ادامه، فرماندار قصر شیرین نيز گفت: با رسمی شدن پرویز خان و خسروی سهم کوله بری و کارت بازرگانی 7 هزار خانوار قصر شیرینی از بین رفته و این مسأله مشکلات فراوانی را برای مردم این دیار بهوجود آورده که باید برای از بین بردن بیکاری، سهم کوله بری و کارت واردات کالاي آنها احیاء شود.
مراد علی تاتار افزود: در گذشته مردم این دیار از طریق بازارچه و معبر پیله وری و کارت بازرگانی میتوانستند امرار معاش کنند، ولی با رسمی شدن این دو مرز، از این سهم محروم شدهاند؛ لذا باید فکر جدیدی به حال این وضعیت شود.
وي بازرگانی، تجارت و مسافربری را پیشه دیرینه مردم قصر شیرین دانست و اضافه كرد: قصر شیرین از مزیت هم مرزی با اقلیم کردستان عراق و بخش عربی برخوردار است و این ظرفیت بسیار ویژه این شهرستان نیازمند توجه خاص در بحث صادرات است.
فرماندار قصر شیرین همچنین خواستار تفویض اختیار مدیریت صادرات میوه و تره بار بر اساس تقاضا در عراق شد که منجر به متضرر شدن کشاورزان نشود.
تاتار همچنین خواستار توجه تخصصی و مدرن به بحث صادرات از مرزها شد و گفت: الآن صادرات از پرویز خان به شکل سنتی انجام میشود و باید برای رونق صادرات، این روند اصلاح شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت جمعه شب وارد استان کرمانشاه شد و صبح شنبه از چند واحد تولیدی در شهر کرمانشاه بازدید کرد و سپس عازم شهرستان مرزی قصر شیرین شد.
استان کرمانشاه با 371 کیلومتر مرز مشترک با دو بخش کرد و عرب نشین عراق و داشتن 6 مرز رسمی و بازارچه فعال، سالانه حدود نیمی از کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص میدهد.
هماکنون بیش از یک هزار واحد تولیدی با 30 هزار نفر اشتغالزایی در استان کرمانشاه فعال است.
در جريان سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان ايلام، محسن صالحينيا ـ معاون وزير و مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران ـ نيز وي را همراهي ميكرد.
نظر دهید